top of page

אברהם בן דוד

סיפור מתוק

1.png

כתיבה: זיו ברק

אם תפתחו כל אלבום חתונה מלפני שנות האלפיים, בין התמונות הקבועות תמצאו שם בוודאי תמונה של עוגת חתונה מרשימה ורבת קומות. מה שהיה פעם נוהל קבוע חזר להיות מוצר בסיסי בשנים האחרונות, אולם את העוגות של אברהם בן דוד כבר אי אפשר לשכפל. יש משהו ייחודי רק לו, בטעם ובצורה, שנחקק בזיכרונות רוב תושבי יקנעם, אשר מחשיבים אותו לקונדיטור הראשון בעיר. "אני ואחי הכנו עוגות לחתונות, בריתות, בר-מצוות. הגענו לכל אירוע משמח", הוא נזכר.
אברהם נולד בשנת 1939 במרוקו, הצעיר מבין חמישה בנים. הוא עלה לישראל בשנת 1965 עם אשתו שבה, כשהם כבר הורים לשניים. לימים יזכו לשלוש בנים ושתי בנות.

עם עלייתו עבד בקרן קיימת לישראל ובהמשך עבד בסולתם במשך למעלה מעשרים שנה. במקביל עסק בקונדיטוריה, ואת סודות האפייה למד מאחיו, כך הוא מספר. שקדים, אגוזים, קוקוס, שוקולד, אלו רק חלק מהעוגות שאהב לאפות במיוחד, אולם סימן ההיכר היה במגדל עשוי פחזניות ושקדים שהמריא עד השמיים. "כל אורח היה מגיע ולוקח חתיכה. היו עוגות שעבדנו עליהן שלושה ימים, כל יום עושים חלק", הוא נזכר.

שמו יצא למרחוק, וההזמנות לעוגות המיוחדות שהכינו הגיעו גם מפלאטו שרון ומכובדים נוספים. "הייתי נוהג מיקנעם לכל מקום בארץ. באותה תקופה לא לכל אחד ביקנעם היה אוטו, אני חושב שהייתי השלישי שהיה לו רכב פיז'ו בעיר שהגיע מצרפת". עד היום כשהוא נכנס למטבח משהו בעיניו מאיר מחדש וכשהוא אוחז במערוך ומפזר מעט מהקמח סביבו, כמעט נדמה שהוא חזר בזמן, לימים בהם העניק רגעים מתוקים לאנשים רבים.

אברהם בן דוד

creators
Gold logo.png
bottom of page