top of page

אורית זגה

״כשהגעתי לעכו התאהבתי בבישול״

1.png

צילום: עפר בלנק

אורית זגה הגשימה חלום ישן כשהתחילה להתנדב בפרויקט ״טעימא״, בו היא מבשלת אוכל לחיילים. היא בת 67, נשואה לאריה ולהם שלושה ילדים וחמישה נכדים, וגרה בעכו 46 שנים. את אהבתה לבישול רכשה כאן בעכו: ״כילידת קיבוץ לא ידעתי לבשל חוץ מ־2 תבשילים. עם הגעתי לעכו למדתי לאהוב את המטבח בזכות חמותי שבישלה מטעמים לבנונים, והיום אני מבשלת כמעט כמוה. אני אוהבת את החיים בעכו והיופי שלה, יש בה חופים יפים, טיילת מדהימה, אנשים אהובים, מגוון רחב של מסעדות עם מגוון סגנונות, וזו עיר שמשלבת עבר מרשים עם הווה שמתפתח בלי סוף״.

עלי גפן של אורית

רכיבי המילוי

30-40 עלי גפן (רצוי טריים)
1 כוס אורז
2 בצל ירוק קצוץ דק
1 עגבנייה גדולה קצוצה דק
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק, ללא גבעולים
5-6 גבולי נענע טרייה קצוץ דק (רק העלים)
1 כף מלח
½ כף פלפל
½ כף פפריקה מתוקה
½ לימון סחוט

רכיבי הרוטב
½ קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
מים (לפי הצורך)
3 לימונים סחוטים

אופן ההכנה
1. מניחים עלי גפן בקערה. מרתיחים מים ושופכים על העלים. משרים את
העלים 30–40 דקות.
2. בינתיים מערבבים את כל המצרכים למילוי בקערה.
3. מניחים בתחתית של סיר רחב: שמן זית, בצל (פרוס דק), 5 שיניי שום פרוסים, מעט עלי נענע, פרוסות לימון (ללא הקליפה).
4. נסנן את המים מן העלים ונתחיל למלא את העלים – רצוי לשים כמות קטנה בכל עלה – נגלגל ונניח בסיר.
5. עם סיום סידור עלי הגפן בסיר, נערבב את מצרכי הרוטב למעט הלימון,
וניצוק לסיר. הרוטב צריך להגיע עד קצת מעל עלי הגפן.
6. נניח הסיר על אש בינונית ונשים צלחת על עלי הגפן עד לרתיחה. ננמיך
האש ונבשל לפחות 10 דקות. נוציא את הצלחת ונמשיך לבשל 35 דקות.
נוסיף לסיר את הלימון הסחוט ונמשיך לבשל עוד 20 דקות.
בתאבון!

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page