top of page

שולה לוי

לבשל מהלב

1.png

צילום: טלי כרמי

שולה לוי היא אישה עם לב רחב שלא מפסיקה לבשל. היא מתנדבת בפרויקט ״טעימא״ ושם מבשלת אוכל לחיילים במוצב צה״ל בצפון, ובין לבין מתנדבת בשלל מקומות בעיר. היא בת 69, אמא לשלושה ילדים וסבתא לשלושה נכדים. שולה גרה בעכו 50 שנה ומתוכן 38 מתנדבת. ״את רוב המאכלים שאני מכינה היום למדתי מאמא שלי. אני אוהבת לבשל ולאפות למשפחה, לחברים ולאנשים שידם אינה משגת״.

קציצות דגים של שולה, מתכון שירשה מאימה:

מצרכים:
1/2 ק"ג דג נסיכת הנילוס
1/2 ק"ג דג מרלוזה
1 בצל חתוך
1 תפו"א חי (לחתוך לרבעים)
1 צרור כוסברה
1 ראש שום קלוף
1 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
2 כפות פירורי לחם

לרוטב:
2 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כף כורכום
קורט מלח
2 כפות שמן
2 שיני שום פרוס/כתוש
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 גמבה חתוכה
2 פלפל חריף
2 גזר
2 יח' לימון כבוש
אפשר להוסיף גרגרי חומוס מבושל

אופן ההכנה
משרים את הדגים במיץ לימון ומלח למשך כ־20 דקות. לאחר מכן טוחנים: דגים, בצל, תפו"א, כוסברה ושום. לאחר הטחינה מוסיפים את התבלינים, ולשים הכול יחד. נותנים לתערובת לנוח עד שהרוטב מוכן.
מכינים את הרוטב: מניחים את המרכיבים בסיר, מבשלים על אש גבוהה תחילה, וכשרותח מנמיכים את האש. כשהרוטב מוכן (במרקם סמיך), יוצרים כדורים מתערובת הדגים ומניחים בסיר.
מבשלים 30–45 דקות.

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page