סמיר אסדי – שף מסעדת "טורקיז"
טעמים ים תיכוניים
צילום: אושרי כהן
סמיר אסדי, מייסד ומנהל מסעדת "טורקיז", נולד וגדל בעכו. "אני מחובר לעיר ואוהב אותה מאוד. אין כמו לפתוח את דלת הבית ולראות את הים. העיר יפה, יש בה הכול", הוא מספר. "טורקיז" היא מסעדה אינטימית בסגנון ים תיכוני, ששוכנת בעיר העתיקה. כשנפתחה בשנת 2019, הכוונה הייתה ברורה: שאנשים יצאו עם טעם טוב, של מאכלים אותנטיים מבית, כדוגמת מנות בשר, דגים, סלטים וקינוחים.
כבר מהיותו ילד, סמיר אהב את תחום הקולינריה. "למדתי להכין מה שהיה לי טעים". אביו של סמיר, שהיווה לו השראה, עסק בצילום ובאוכל. בעקבותיו, סמיר עסק גם הוא בצילום שנים רבות, אך האהבה והסקרנות לאוכל ולריחות המטבח תמיד המשיכו ללכת איתו. כל אלו הובילו אותו לפתיחת העסק, שכבר זכה לא פעם לתשבוחות רבות. הקינוח המככב הוא הכנאפה המיוחדת של סמיר, עם גבינה אותה הוא מכין בעצמו. לצידו קיים גם מלבי, שמיוצר בהכנה מקומית במסעדה, ומוגש עם טחינה גולמית, חלבה ופירות יער.
כנאפה