שירז שמעון
טעם של געגוע
צילום: אילן לורנצי
שירז שמעון נולדה וגדלה בעכו וטעמה את כל מה שיש לעיר להציע, אבל הטעם שנצרב על לשונה הוא הטעם של עוגת הקוקוס האדומה של קונדיטוריית רינגל. הילדה שבה עדיין מתרגשת כשהיא מתארת את הטעמים: ״שכבות של טורט לבן וביניהן קרם וניל ועיסת קוקוס אדומה בטעם רום. המצאה בלעדית״.
האהבה שלה לאפייה ולבישול התחילה בנעוריה, במטבח של אמא, כשבסופי שבוע עזרו היא ואחותה לאימם בהכנות לקראת השבת. לימים למדה הנהלת חשבונות ועסקה במקצוע, אבל משהו לא סיפק אותה. ״אני אחת שלא אוהבת לשבת אלא להיות בתנועה״, היא אומרת. היא זכרה את ימי השבת מהילדות והחליטה לעשות שינוי בחייה וללמוד להיות קונדיטורית. שירז החלה למכור מאפים מהבית, אך עם השנים גדל העסק והיום יש לה קונדיטוריה משלה בעיר – ״קייטרינג מתוק מדבש״.
לאורך כל הדרך חשבה על אותה עוגת קוקוס אדומה ונימוחה, עד שיום אחד החליטה שהגיע הזמן לנסות לפצח את המתכון. היא עצמה עיניים, שחזרה טעמים, ועשתה ניסיונות באפייה. כשהצליחה לבסוף ושיתפה בהצלחתה – הטעם החזיר לא רק אותה אחורה בזמן, אלא גם את העכואים הוותיקים שהתגעגעו לפרוסה מההרמוניה הקולינרית הזו בדיוק כמוה.
עוגת קוקוס אדומה