top of page

שמרית לובלסקי ושף קובי פרסול

"גם לפתח תקווה יש בית ספר קולינרי"

1.png

צילום: תמר רוזן

"אנו אוהבים ומאמינים בעיר, בתושבים ובחוויית אירוח ובישול", מספרת שמרית לובלסקי, מנהלת בית הספר שפי'ז בפתח תקווה, שהקים אביה שמואל לנגסנר. בית הספר המקצועי לבישול ואפייה נוסד לפני כשש שנים, לאחר הקמה והבאה של רשת "לגעת באוכל", מחלוצות הקולינריה בעשור האחרון. "המשפחה שלנו אוהבת לארח, כפי שאומרים 'לפתוח שולחן'. בהקמת בית הספר חרטנו על דגלנו מקצועיות המאפשרת להגיע לקהל הפרטי עם חוויות קולינאריות מגיל 9 ועד 120, קורסי בישול ואפייה לילדים ונוער, וכן סדנאות גיבוש למשפחות, ארגונים וחברות וכמובן הכשרות מטעם משרד העבודה. החזון שלנו הוא הגשמת חלומות לחולמים אוכל, הן בפן המקצועי – השתלבות בשוק העבודה – הן בפן החווייתי", מספרת שמרית. בראש המשפחה עומדים ההורים יהודית ושמואל ולצידם הילדים והנכדים. לרגל המיזם הצטלמה שמרית לצד שף הבית קובי פרסול.

מטבח מרוקאי

פסטל במילוי תרביך פטריות וכבדים, מוגש עם צי'מיצו'רי לימון כבוש, פטרוזיליה ואריסה
המתכון באדיבות השפים עדי שוורץ וקובי פרסול (שפי'ז)


רכיבים
4 עלי פילו.
מילוי: 100 גרם כבדי עוף מוכשרים ומנוקים, חצי סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק, 2 שיני שום קצוצות דק, 1 כפית אריסה מרוקאית, שמן זית, מעט פלפל חריף ירוק קצוץ, פלפל שחור גרוס, מלח.
להדבקה: בלילה מקמח ומים.
לצי'מיצור'י: צרור פטרוזיליה קצוץ השה, צרור כוסברה, כפית אריסה קצוצה, רבע פלפל אדום השה, חצי פלפל חריף קצוץ, 2 שיני שום קצוצים, 1/4 כוס חומץ, 2 כפות שמן זית, מעט סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.


אופן ההכנה
למילוי: מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את השומן. מטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את כבדי העוף. מטגנים 4 דקות תוך ערבוב עד להזהבה קלה בלבד (אם הכבדים עברו הכשרה יש לטגן פחות).
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומטגנים דקה נוספת. מעבירים למסננת על מנת שהתערובת תגיר נוזלים 2–3 דקות. קוצצים דק ידנית. מצננים את המילוי ומעבירים לשק זילוף. מורחים מחצית מהפילו בשמן ומקפלים, מזלפים פס מילוי, מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים. חשוב לא להעמיס יותר מדי מלית מצד אחד ולא לקמץ מצד שני. מעבירים לתבנית מרופדת, מורחים את הסיגרים ואופים במשך 5–7 דקות.
צי'מיצו'רי: קוצצים יחד את כל המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

שמרית לובלסקי ושף קובי פרסול

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page