top of page
מרינה סדיקוב
״שחזרתי את טעמי הבישול של סבתי״
צילום: תמר רוזן
"רבים מזיכרונות הילדות שלי הם מהמטבח", מספרת מרינה סדיקוב בגעגוע. היא נולדה ביולי 1954 באזרבייג'ן, לבית מסורתי. כשהייתה נערה צעירה נפטרה סבתה, ומרינה, שהתגעגעה לטעמים האהובים, נכנסה למטבח בניסיון לשחזר אותם. "את כל המתכונים למדתי לבד, בשיטת ניסוי וטעייה. שאלתי אנשים, הוספתי, החסרתי, עד שהטעם היה מושלם. תוך כדי התאהבתי בבישול", היא מספרת. היום יש לה יד מיומנת בתיבול, בבישול ובאפייה, ואהובים עליה במיוחד המאפים האזרבייג'נים. "הניחוח ממלא את הבית ואי אפשר להישאר אדישים", היא אומרת בחיוך. אל פתח תקווה הגיעה בשנת 1986 ומאז ועד היום זה ביתה. יש לה בת אחד ושני נכדים שנהנים מכל מטעמיה ורק מחכים לבוא לאכול אצל סבתא. ממש כמו שמרינה הרגישה כנערה.
מטבח רוסי
בליני (בלינצ'ס)
רכיבים
½1 כוסות קמח, ¼2 כוסות חלב (או מים), 3 ביצים, 3 כפות שמן, ¾ כפית מלח.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים במקצפה עד לקבלת עיסה חלקה. מחממים במחבת ½ כפית שמן. יוצקים 2-3 כפות מהעיסה למחבת החם ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה נייר סופג. אין צורך לשמן את המחבת לטיגון יתר החביתיות. מומלץ להגיש עם ריבה ויוגורט.
מרינה סדיקוב
creators
bottom of page