top of page

מרים קרש

"העולם גדול ואין סוף למאכלים טעימים"

1.png

צילום: תמר רוזן

"אני אוהבת לבשל הכול, כל עוד זה כשר", כך מעידה על עצמה מרים קרש. היא נולדה בשנת 1954 בוונצואלה, גדלה בארה"ב ובמהלך חייה גרה גם בברזיל. מרים עלתה לישראל כאשר הייתה בת 22, הגיעה לקיבוץ ללמוד באולפן, עברה לירושלים ומשם לצפת. בשנת 2002 הגיעה לפתח תקווה, ואחרי כל השנים בישראל "המבטא האמריקאי נשאר", היא מספרת בחיוך. "למדתי לבשל מאימא, וגם מאנשים ושפים מקומיים במקומות שבהם גרתי. יש לי ספריית ספרי בישול בעברית, אנגלית, ספרדית ופורטוגזית. במשך שנים כתבתי בנושאי בישול בבלוג שלי, ובעיתונים בינלאומיים. היום אני מעבירה בזום שיעור בישול בשם Israel Cookalong באנגלית. העולם גדול ואין סוף למאכלים טעימים וחוויות במטבח, וזה מה שאני מביאה לידי ביטוי בעשייה שלי".

מטבח אמריקאי

פאי תפוחים אמריקאי

רכיבים
לבצק: 2 כוסות קמח לבן מנופה, כף סוכר לבן, חצי כפית מלח שולחן, 200 גרם מרגרינה/חמאה, כף חומץ לבן או תפוחים, ביצה שלמה, חצי כוס מים קרים מאוד.
למלית: 6 תפוחים רצוי גרני סמית, חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס סוכר חום, כפית קינמון טחון, כף מיץ לימון, רבע כפית ציפורן טחון, 2 כפות קמח לבן, 2 כפות מרגרינה/חמאה.
ניתן להחליף את התפוחים באפרסקים, אגסים או משמש.

אופן ההכנה
להכנת הבצק: מערבבים היטב קמח, סוכר ומלח בקערה גדולה. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות. מערבבים את המרגרינה ותערובת הקמח עד לקבלת מרקם אחיד דומה לחול. בקערה קטנה בוחשים את הביצה, מים וחומץ. מוסיפים את תערובת הביצה, כף כף, עד לקבלת המרקם הרצוי לבצק. אפשר לדעת שהמרקם נכון כאשר לוקחים מעט בצק מהקערה ולוחצים בין האצבעות והבצק מחזיק, ולא דביק או מתפורר. כשהבצק מוכן לוחצים אותו לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות חצי שעה.
להכנת המלית: מקלפים את התפוחים ומגלענים אותם. פורסים את התפוחים דק. מערבבים את התפוחים ושאר רכיבי המלית בקערה גדולה.
חיבור המנה: מחממים תנור ל־150 מעלות. חוצים את הבצק לחצי. על משטח מקומח, מרדדים את החצי הראשון לעיגול בעובי כחצי סנטימטר. מניחים את הבצק המרודד בתבנית פאי עגולה. חותכים את הבצק המיותר שעובר את גבול התבנית, אבל משאירים שוליים. מרדדים את חצי הבצק השני על משטח מקומח. יוצקים בתבנית את מלית התפוחים, מכסים בעזרת עיגול הבצק השני ומהדקים את קצוות הבצקים יחד. חורצים על הבצק העליון צורת איקס או חורים בעזרת מזלג, כדי לשחרר אדים בזמן אפייה. עוטפים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפאי על התבנית. אופים במשך שעה בתנור החם, עד שהמלית מבעבעת והבצק מוזהב.

מרים קרש

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page