top of page

יפה אדניה

"הרגשתי מחויבת להעביר את המסורת לדורות הבאים"

1.png

צילום: סמדר אילוטוביץ

"את סודות הבישול של האוכל העיראקי למדתי מאימי עליה השלום כאשר 'לקחתי את המושכות' לידיי בימים שכבר איבדה את כוחותיה", כך מספרת יפה אדניה, תושבת פתח תקווה מזה כ־50 שנה. "החלטתי כי את המסורת הזאת אי אפשר לעצור ושאני מחויבת להעביר אותה הלאה לדורות הבאים במשפחתנו. בכל יום שישי אני מכינה להם את ארוחת הצהריים של אימא, שהם כל כך אוהבים. לאחר פטירתה, התלבטנו בעלי ואני רבות לגבי הדרך המכובדת והטובה ביותר להנציח את זכרה, עד אשר נולד במוחי הרעיון לערוך סדנאות בישול עיראקי. כי הרי המטבח היה "קודש הקודשים" של אימא, ושמה הלך לפניה כאישה טובה ובשלנית מעולה. באחד הימים בעבודתי, החלטתי לתת את ארוחת הצהריים שהבאתי עימי לאימה של חברתי, אישה חולה ממוצא עיראקי. חברתי סיפרה לי שאימה מתגעגעת לאוכל עיראקי, וכי התרגשה מאוד מהארוחה. היא ממש הרגישה את אותו הטעם הביתי שאליו היא כל כך רגילה". הפידבק המרגש הוביל את יפה ליזום סדנאות בישול. "בדרך זו אני גם דואגת לתרום את חלקי לשימור חלק חשוב מהמורשת של העדה הנפלאה הזאת. מאז, כל החברות שמתגעגעות לתבשילים עיראקיים ומעוניינות להעשיר את תפריטי הבישול שלהן מודות לי על כך ומפיצות גם הן את הבשורה בקרב חוג המכרים שלהן. ולי לא נותר אלא להודות לאימי היקרה שגילתה לי את סודות הבישול של המטבח העיראקי".

מטבח עיראקי

בעבע במילוי תמר

רכיבים
לבצק: 1.5 כף חוויאג' לאפייה, 1 ק"ג קמח, 1/2 כוס סוכר, 50 גר' שמרים או 2 כפות שמרים יבשים, 3/4 כוס שמן קנולה, 2.5 כוסות מים פושרים.
מילוי תמרים: חב' תמרים בוואקום, 1 כף שמן.
לקישוט: שומשום.

אופן הכנה
בצק: לשים את כל המרכיבים לבצק ומתפיחים כשעה.
מילוי: מרככים את התמרים במעט שמן במחבת ויוצרים כדורים.
להכנת המנה: לשים את הבצק ויוצרים כדורים. עוטפים את כדור הבצק בתמרים. מורחים במעט ביצה וטובלים בשומשום. אופים 20–30 דקות.

יפה אדניה

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page