top of page

אלי ביצ'א | דוכן "תבליני המזרח", שוק פתח תקווה

"שוק פתח תקווה מלא חיים"

1.png

צילום: רון שושן

בלב השוק בפתח תקווה, העוברים מהופנטים מריחות, טעמים וצבעים. בין הדוכנים ניתן למצוא את "תבליני המזרח", שבהנהלת אלי ביצ'א. הוא נולד ב־1973 באתיופיה, ומאז ומתמיד חלם על היום שיעלה לישראל. בשנת 1984 לאחר מסע עלייה ממושך, הגיע לפתח תקווה ושם בנה את חייו. הזיכרונות והניחוחות מעברו מלווים אותו עד היום וכך מצא עצמו בתחום הקולינרי כבעל חנות תבלינים. כשהוא כבר אב לחמישה ילדים, הוא מספר: "אני לא יכול לדמיין את עצמי במקום אחר, השוק פה מלא חיים, ואני חלק מהמקום המיוחד הזה". לרגל המיזם ביקש לשתף במתכון להכנת התבלין ״קמם״ שמשדרג כל מנה.

תבלינים

תבלין קמם
רכיבים
שום, בצל, פלפל שחור, הל, כמון.

אופן הכנה
מטגנים את השום והבצל עד השחמה, ומוסיפים את יתר התבלינים.
מומלץ לתבל בנדיבות מנות בשר ודגים.

אלי ביצ'א | דוכן "תבליני המזרח", שוק פתח תקווה

creators
Gold logo.png
blue background

הצטרפו למסע שמשאיר חותם

עקבו אחרינו

תודה רבה! נחזור אליך בהקדם

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

טלפון: 0547-250800

TheAutographers@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers

bottom of page