top of page
אילנה הלן שהרבני
"למדתי לבשל לבד"
צילום: תמר רוזן
אילנה הלן שהרבני מצאה בכוחות עצמה את דרכה למטבח, בזכות אהבתה לבישול ואפייה. "למדתי לבשל לבד ואני מאוד אוהבת ליצור לפי טעם וריח", היא מספרת בעודה בוזקת תבלינים מעל התבשיל שמונח על הכיריים. "אני אוהבת לבשל ולאפות בפרט אוכל עיראקי, שזה השורשים שלי", היא מדגישה. "אני אוהבת לשחזר את הטעמים שעליהם גדלתי". לפתח תקווה הגיעה לפני כחמישים שנה. היא אימא לשלושה ילדים מהם זכתה כבר לנכדים, ובימי שגרה מנהלת חשבונות בחברת אס־פי־אל תוכנה.
מטבח עיראקי
קובה אדומה
רכיבים
למעטפת הקובה: סולת, מים, מלח.
למילוי: בשר טחון, בצל, עלי סלרי, בהרט לקובה, מעט פלפל שחור.
לרוטב: סלק, לימון, מעט מלח, סוכר, עלי נענע ומים.
אופן ההכנה
מכינים את המעטפת ומניחים חצי שעה למנוחה. מוסיפים מים לפי הצורך. בינתיים מערבבים ידנית את רכיבי המילוי בקערה. אחרי שבצק המעטפת ישב, לוקחים ממנו כל פעם חלק קטן ומכניסים אליו את המילוי, ויוצרים כדור של קובה.
לרוטב הקובה: שמים מים בסיר וסלק חתוך לרצועות, ומוסיפים את שאר המרכיבים. כשהסלק מתרכך מכניסים את הקובות לסיר עד שמתבשלות.
אילנה הלן שהרבני
creators
הצטרפו למסע שמשאיר חותם
עקבו אחרינו
טלפון: 0547-250800
TheAutographers@gmail.com
© כל הזכויות שמורות לעמותת להשאיר חותם ומיזם The Autographers
bottom of page