top of page

נאווה ויחיאל מדור חיים

"בנינו פה משפחה"

1.png

ריאיון: אלינור בר יהודה

צילום: רון בורקין

נאווה ויחיאל מדור חיים הם אנשים אוהבי אדם וטבע אשר הקימו בנווה חיים את משפחתם ובנו חיים מלאי עשייה. ״בשנת 1972 עברנו לביתנו בנווה חיים. היינו מאושרים – יש לנו בית משלנו וחצר גדולה״, מספרת נאווה. ״המעשה הראשון שעשינו היה גידור החצר, שתילת עצים, הקמת גינה גדולה של ירקות ובניית לולים עם מגוון רחב של עופות. בחצר הסתובבו במשך היום חופשיים: ברברים, טווסים, תרנגולי הודו, פניניות ועוד, ובגינה צמחו מלבד עצים וירקות העונה גם קני סוכר שמהם נהנו ילדי השכונה״.
חיליק נולד ב־1942 בעין הים. הוריו ממקימי קיבוץ עין כרמל. מגיל צעיר התעניין בחי ובצומח, התעקש לצאת מהקיבוץ ללימודי ביולוגיה במכללת אורנים, וקיבל את תמיכת המנהל להמשך הלימודים בניגוד לעמדת הקיבוץ. מאז היה מורה לטבע, מדריך טיולים, עבר קורס מורי דרך בשדה בוקר ועבד בחברה להגנת הטבע.
נאווה נולדה בשנת 1945 בכפר גיבתון, מושב שהוקם במסגרת תוכנית "התיישבות האלף" של הסוכנות היהודית. הוריה עלו לארץ בשנים 1932–1933, שניהם היו חניכי תנועת השומר הצעיר ודברו עברית שוטפת. ״אותנו הילדים הם חינכו להגשמה עצמית ולאומית. להצטרף אל חיליק לקיבוץ עין כרמל תאם את הערכים שעליהם גדלתי והתחנכתי. לאחר שנתיים של חיים משותפים בקיבוץ החלטנו שהמקום שבו מתאים לנו לבנות משפחה הוא נווה חיים בחדרה״.
בשנת 1972 התחילה נאווה לעבוד כעובדת סוציאלית במחלקת הרווחה של עיריית חדרה. בשל האתגר של שילוב עבודה עם הורות לארבעה ילדים, העדיפה לעבור לעבודה חלקית במסגרות שונות. בשנים 1978–1994 הקימה וניהלה תחנה זוגית ומשפחתית ציבורית, בשיתוף עם ויצו הקימה משחקייה שהייתה מרכז התפתחותי לילדים ולהורים, עסקה בתחום מעורבות הורים בגני ילדים וכמו כן עבדה בבית חולים לחולי נפש ובשיקום האסיר. במקביל המשיכה ללמוד וסיימה לימודי תואר שני ושלישי. משנת 1994 עבדה משרה מלאה כמנהלת השירות הסוציאלי במרכז הגריאטרי על שם שוהם בפרדס חנה. על תרומתה הרבה בתחום העבודה הסוציאלית במוסדות לקשישים הוכרה כעובדת מצטיינת וקיבלה פרס ארצי. נאווה היא אדם פעיל, שתמיד אוהבת ליצור ולחדש. בשנת 1986 הקימה בבית הספר ניצנים, ביחד עם ועד ההורים ומורים מבית הספר, ׳בית תלמיד׳ שנתן מענה לצורך בחוגים לילדים. בהמשך ניהול החוגים הועבר למתנ"ס.
חיליק היה המדריך הראשון במוזאון ״החאן״ בחדרה, בנוסף לעבודתו בחברה להגנת הטבע. היום הוא ההיסטוריון של חדרה, ועורך בימים אלה ספר שלישי שכתב על אודות העיר. על נווה חיים הוא מספר: ״השכונה מוקפת בבתי גידול שונים – חולות ממערב, ביצה שיובשה מדרום, ונחל חדרה מצפון. לכל בית גידול בעלי חיים וצמחים משלו. במערב יש ציפורים שחיות בחולות כמו כרוונים וחוגלות. בחצר שלנו מבקרות כל בוקר דוכיפת, בולבולים, שרקרקים ונקרים. באזור הנחל יש ציפורי מים כמו אנפות, דגים ואגמיות״.
לחיליק ונאווה ארבעה ילדים ו־11 נכדים. שמות ילדיהם מעידים על החיבור העמוק לטבע: סלע, חורש, פלג ועלווה. ״הייחודיות של נווה חיים הן בעבר והן כיום מתבטאת בחיים הקהילתיים הקיימים בה, בעזרה ההדדית ובקשר שבין התושבים״, הם מספרים. גם כיום הם מקפידים להישאר פעילים ומעורבים בנעשה בשכונה.

ReuvenRap7.jpg

״הייחודיות של נווה חיים מתבטאת בחיים הקהילתיים ובעזרה ההדדית״

נאווה ויחיאל מדור חיים

creators
Gold logo.png
bottom of page