top of page

עו"ד אורית גליקין

אורית מיוזמות משמר שכונת בית אליעזר בחדרה שהוקם מחדש לאחר אירועי השביעי לאוקטובר .2023

1.png

צילום: רון בורקין

"אני רוצה שנשים כמוני ידעו שהן יכולות לעשות הכל, ויכולות להגן על עצמן ועל יקיריהן. אם אני, שמעולם לא שירתתי בצבא, מצאתי את עצמי בשבוע שעבר יורה מנשק ארוך במטווח, ואפילו קולעת, כולן יכולות. המסר שלי לבנותיי, לחברותיי ולכל הנשים: אל תפחדו לפעול, להעז באופן יזום ואקטיבי ואל תפקידו את גורלכן בידי אחרים".

עו"ד אורית גליקין

"פחד הוא רגש עוצמתי. כמו מים, הוא יכול להציף אותנו, להרוס ולהחריב. אבל באותה מידה, כשמתעלים אותו למקום הנכון, הוא יכול להפוך למשהו עוצמתי ובונה", אלו מילותיה של עו"ד אורית גליקין ( 48), האישה שהקימה את משמר השכונה בבית אליעזר בחדרה. אורית, תושבת חדרה, בעלת משרד עו"ד, נשואה מזה 30 שנה ואם ל-3 ילדים, שכולם מתנדבי נוער במד"א מעל שנה, מספרת על הטלטלה שחוותה מאז אירועי השביעי באוקטובר. "אני אתחיל מהסוף", היא אומרת ומתארת שהשתתפה לאחרונה ב-3 ימי הכשרת "הסמכת נשק ארוך" כחלק מהקמת משמר אזרחי בחסות איגור אסיף מתחנת משטרת חדרה, במהלכה למדה לירות ב-M16 ולמעשה התגלתה כצלפית לא רעה בכלל. "כדי שיבינו כמה זה לא מובן מאליו, אספר קצת על הרקע שלי", היא אומרת. אורית נולדה באוקראינה ועלתה לארץ בגיל 15. היא התחתנה בגיל 18 וקיבלה פטור משירות צבאי עקב נישואיה. "מעולם לא שירתתי בצבא. בעלי והאחים שלי שרתו בסדיר ובקבע. בעלי לחם במלחמת לבנון השנייה ונפצע. אני חונכתי באמונה שנשים צריכות לחיות בחממה והגברים אמורים להגן עלינו". אבל בשביעי לאוקטובר העולם התהפך על כולנו וגם על אורית, שעקבה אחר החדשות. "מה ששינה עבורי את הכל הייתה אישה צעירה, רבש"צית בקיבוץ בעוטף, (ענבל ליברמן), שלמעשה הצילה את הקיבוץ שלה מחדירת מחבלים. כששמעתי עליה הבנתי פתאום שנשים יכולות להגן על עצמן ועל אחרים בדיוק כמו גברים".

בנקודה הזו החליטה אורית להתגייס למאמץ המלחמתי בכל דרך שתוכל. היא זיהתה מייד את הצורך ופנתה לאירנה גרין, באגף הביטחון בעיריית חדרה שריכזה את נושא הקמת משמרי השכונות בעיר. "הצורך שעלה מהשטח הוא שמירה והגנה מקומית מיידית בכל שכונה ושכונה היות שלמדנו לא לסמוך רק על כוחות הביטחון אשר יתכן ויתקשו, כמו שקרה בשביעי לאוקטובר, להתמודד עם אירוע רב מוקדי ככל שיתרחש בעיר והיות ועדיפות תינתן למקומות אסטרטגיים בעיר. יחד עם זיו גרוס הקמנו את משמר השכונה. נכון להיום אנחנו מפעילים משמר בשכונת בית אליעזר וכך גם מופעלים משמרי השכונה בשבע שכונות נוספות בעיר. משמר בית אליעזר כולל כיום 64 גברים ונשים המפטרלים במשמרות בשכונה", אומרת אורית.

הפעילות של אורית היא סביב השעון: היא מארגנת את לוחות הסיורים, מגייסת אנשים חדשים למשמר, דואגת לכל מתנדב באופן אישי וזמינה כמעט תמיד יחד עם אבי גזית וזיו גרוס. "כל אחד שתורם פה, מבטיח את השלווה של כולנו".

"בתחילת המלחמה נשים של חיילי מילואים היו כותבות בקבוצה שהן חוששות מרעש חריג בסביבתם ומבקשות שהסיור יעבור ברחוב שלהן. בזכות המשמר השכונתי שהקמנו בשיתוף עיריית חדרה, אשר זוכה לתמיכה ומעורבות ראש העיר, ניר בן חיים וסגנו לתחום הביטחון, רומן גישר, וכן של צוות אגף הביטחון בעירייה, אנשים יכולים לישון בלילה בשלווה".

לסיכום אורית מוסיפה: "יש ביטוי ברוסית שאומר: כל אחד הוא נפח שמעצב את חייו. כשהתוודעתי להיקפי האסון של השביעי באוקטובר ידעתי שאני צריכה להירתם לאחריות הלאומית באופן אישי ולא לחכות שאחרים יעשו את זה למעני. כך קם המשמר. אני רוצה שנשים כמוני ידעו שהן יכולות לעשות הכל, ויכולות להגן על עצמן ועל יקיריהן. אם אני, שמעולם לא שירתתי בצבא, מצאתי את עצמי בשבוע שעבר יורה מנשק ארוך במטווח, ואפילו קולעת, כולן יכולות. המסר שלי לבנותיי , לחברותיי ולכל הנשים: אל תפחדו לפעול, להעז באופן יזום ואקטיבי ואל תפקידו את גורלכן בידי אחרים".

creators
Gold logo.png
bottom of page