סעיד אבו בקר
הסוד של סעיד
כתיבה: אמיר רוזנבאום
צילום: איריס גליקסמן
"את החומוסיה הראשונה שלי פתחתי בכלל בארה"ב", כך פותח את שיחתנו סעיד אבו-בקר, במשרדו השוכן בקומה העליונה של מסעדת "חומוס סעיד" המפורסמת בעיר העתיקה. מבין כל החנויות הצפופות בשוק, את החומוסיה של סעיד קשה לפספס. למרות גודלה הקטן, הביקוש לחומוס המפורסם שלו כל כך גדול שבחוץ משתרך תור ארוך של אנשים רעבים. בפנים המקום שטוף האור מעניק תחושה של שפע, נדיבות ורוחב לב – כמו אישיותו המיוחדת של סעיד. "הוא האבא של כולנו. אנחנו עובדים כאן כבר עשרות שנים ביחד", אומר אחד המלצרים. במסעדה אי אפשר לשמור מקום מראש וכשמגיע תורך, אתה מתיישב איפה שיש כיסא פנוי. כך נוצר מצב שבשולחנות יושבים יחדיו אנשים שכלל לא מכירים אחד את השני. "מסביב לשולחנות יושבים בהרמוניה ודו-קיום יהודים וערבים, גברים ונשים, צעירים ומבוגרים. עם השנים יצרתי ככה אלפי חיבורים בין אנשים", סעיד מציין.
"בשולחנות יושבים יחדיו אנשים שכלל לא מכירים אחד את השני. יהודים וערבים, גברים ונשים, צעירים ומבוגרים"