top of page

עליזה מיוסט  

כריכים של אהבה

1.png

צילום: אושרי כהן

עליזה מיוסט, בת 65 ואמא לארבעה ילדים, נולדה במרוקו ועלתה לארץ עם משפחתה בשנת 1963. מאז חיה בעכו. בשנת 1984 פתחה חנות לכלי בית ומתנות שפעלה כשלושים שנה, ולאחר מכן עבדה במנוף, פנימייה לנוער בסיכון, תחילה כאם בית ובהמשך כמדריכה. ״כשסיימתי את עבודתי בפנימייה לא מצאתי את עצמי. מתוך געגוע עמוק לאימי החלטתי לפתוח את העסק עזיזה׳ס. כילדים רצינו מאוד שאמא תפתח עסק בו תבשל, אבל היא תמיד אמרה ׳אני לא בשביל עסקים׳ וזה לא יצא לפועל״.
לפני כשמונה שנים פתחה את עזיזה׳ס, מקום שמבוסס על פשטות וחום. לחם בית שנאפה בכל יום במקום, מטבוחה, קציצות בקר, חציל מטוגן ולימון כבוש. ״אני נהנית לבוא כל בוקר ולהכין את העונג הזה באהבה גדולה. זאת הזדמנות טובה להודות לכל הלקוחות על הפרגון הענק שמזין אותי באנרגיה חדשה ליום למחרת. תודה ענקית״.

לחמניות ביתיות עזיזה׳ס


1 ק"ג קמח
1 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1/3 כוס שמן

ללוש את כל החומרים מלבד המלח והשמן במשך כ־5 דקות. להוסיף 1 כף מלח וללוש למשך דקה נוספת. להוסיף 1/3 כוס שמן וללוש עוד דקה. להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שתפח, לשבור את הבצק ולהתפיח שנית למשך כחצי שעה.
לערוך את הבצק וליצור לחמניות, ולהניח בצד להתפחה קצרה נוספת. לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־10 דקות.

creators
Gold logo.png
bottom of page