אסנת עבדי
טעם מתוק
צילום: אושרי כהן
לפני עשר שנים אסנת עבדי הכינה בטעות את העוגה ששינתה את חייה. עד אז, כפי שהיא מעידה על עצמה, היא כלל לא עסקה באפייה. ״גדלתי בבית מרוקאי אבל לא למדתי להכין אוכל עד גיל 30. הייתי ילדה מפונקת״, היא מתבדחת.
אסנת נולדה וגדלה בעכו, ״אני אוהבת את התושבים העכואים, את הפשטות, החמימות, את האכפתיות בעת צרה״, היא מציינת. היא למדה חינוך וטיפול וחלמה להיות גננת, אבל בגיל צעיר מאוד תקף וירוס את מערכת העצבים שלה והותיר אותה משותקת למשך שלוש שנים. כשהחלימה, השלימה בגרויות והלכה ללמוד הנהלת חשבונות. לפני כ־15 שנה הבינה שמשהו חסר לה, והחליטה לשנות כיוון. תחילה עשתה הסבה להיות מאפרת מקצועית, ואחרי כמה שנים הגיעה אותה עוגה שהכינה במקרה וקיבלה עליה שבחים, שהיתה יריית הפתיחה לעיסוקה כקונדיטורית.
אח של אסנת, השף חביב אילוז, היה זה שעודד אותה ללכת ללמוד קונדיטוריה, ועם הזמן היא קיבלה עוד ועוד חיזוקים ומוטיבציה ממוריה ומהסביבה. מאז עברו עשר שנים, והיום אסנת מתמחה בהכנת עוגיות מרוקאיות לחינות ולאירועים, עוגיות מתוקות שעושות שמח.
עוגיות מרוקאיות של אסנת עבדי:
6 כוסות שקדים טחונים
1.5 כוס סוכר
2 כפיות סוכר וניל
6 עד 8 ביצים (מתחילים עם 6 ומוסיפים במידת הצורך).
אפשר להוסיף גרידת לימון או גרידת תפוזים.
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים ולאחר מכן נותנים למסה לנוח (כמה זמן?). שמים את התערובת בשקית זילוף ומזלפים על מגש אפייה. אפשר לקשט בסוכריות או בכל תוספת שרוצים.
אופים בחום 160/170 מעלות כ־25 דקות.
Join the journey
that leaves a mark
Follow us
Contact
Phone: 0547-250800
TheAutographers@gmail.com
© All rights reserved to the association to leave a mark and venture The Autographers