top of page
שמעון מלכה
התבלינים של השוק
צילום: רון שושן
בגיל 10 החל שמעון מלכה לעבוד בחנות התבלינים של אביו בעיר העתיקה, ולא עזב אותה מאז. אביו, יהודה מלכה ז״ל, הגיע ממרוקו לעכו ב־1957, ועד מהרה פתח חנות תבלינים בשוק. את הידע הרב שרכש במרוקו על התבלינים וטחינתם העביר לבנו, כשבילו יום יום בחנות המפיצה ריח תבלינים משכר בסמטאות השוק התוסס.
עם השנים, משלא קם דור ממשיך לעסקיהם עזבו אט אט הסוחרים היהודים את השוק, אך החנות של שמעון עומדת בעינה ומושכת אליה דור שלישי של לקוחות. שמעון מדבר ערבית שוטפת – ״יותר טוב מעברית״, הוא מציין בחיוך – שומר על סחורה טריה ועל מצב רוח רענן. לקוחותיו הנאמנים ביותר מגיעים מכל הארץ במיוחד לעכו, כדי לקבל טעימה מכל הטוב הזה, תבלינים ששמעון טוחן במקום, מתכונים שלמד מאביו.
אריסה של שמעון מלכה
כ־400 גרם פלפלים אדומים יבשים
4 שיני שום
¼ כפית כמון
מעט כוסברה יבשה
½ כוס שמן זית.
אופן ההכנה: חותכים את הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים. שוטפים קלות, מכניסים למעבד מזון עם שום, כמון, כוסברה ושמן זית, מערבבים, והאריסה מוכנה.
creators
bottom of page