top of page

מייקל סעדי נביל

הספינה

1.png

צילום: טלי נבו

יש מגוון מסעדות בעכו, אבל אין הרבה מסעדות על המים. מסעדת ״הספינה״ של מייקל סעדי נביל, כשמה כן היא, ממוקמת על ספינה בנמל עכו. המסעדה הוקמה לפני 3 שנים, ואותה הוא מנהל יחד עם בנו פואד ובכך משמר מסורת משפחתית ארוכת שנים. "אנחנו משפחה של דייגים, גם סבי ואבי היו דייגים, וכך גם אני ובני," מספר מייקל. "נולדתי וגדלתי בעכו, ומבחינתי נולדתי בים. זה בדם שלי".
גישת המסעדה היא עממית ופשוטה, ומציעה מבחר ארוחות דגים משובחות – טריות, טעימות, היישר מהים. ואם זה לא מספיק, לאחר הארוחה זוכים הסועדים בשיט מתנה של כרבע שעה, הלוקח אותם עד חומות העיר ובחזרה.
התיירות בעכו נפגעה מעט בשנים האחרונות, אך עם תקווה לתיירות ענפה בעיר הם כבר מצפים לארח את הסועדים הבאים. "כולנו יד אחת", מציין מייקל, הדוגל ומאמין בחיים משותפים, אחד לצד השני. עבורו, הטעם של עכו הוא טעם הים, בחיק סודו גדל ואליו תמיד חוזר.

דג דניס טרי על האש, לצד אורז במרק דגים ותפוחי אדמה

דגים
משרים את דגי הדניס בשמן זית, תבלין לדגים ומעט מיץ לימון טרי, למשך 10 דקות. צולים את הדג על האש עד לקבלת צבע זהוב חרוך.
אורז
מבשלים אורז בסיר, לא משנה מאיזה סוג. לבישול האורז מוסיפים גם גרגירי תירס, מעט תבלין דגים, וכדי להדגיש את טעם הים מוסיפים מספר חתיכות של דג טרי.
תפוחי אדמה
מבשלים תפוחי אדמה קטנים/ בינוניים במים, אופים בתנור ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק לכמה רגעים. אחרי הטיגון פורסים את תפוחי האדמה לשניים ומפזרים מעל פיסטוקים ואגוזים טחונים.
רוטב שום
מערבבים מיץ לימון עם שום, עריסה, ומעט תבלינים: כורכום, תבלין דגים.

מסדרים יפה על הצלחת, ומקבלים ארוחה פשוטה וטעימה. בתאבון

creators
Gold logo.png
bottom of page