top of page

מרים עייק

"אנחנו משפחה של בשלנים"

1.png

צילום: ערן ג׳גו

מרים עייק נולדה וגדלה בעכו. אהבתה לעיר גדולה, וכך גם אהבתה לבישול, שהגיעה אליה מבית. "דודה שלי הייתה בשלנית. מילדות ראיתי איך היא מכינה אוכל ולמדתי מהסתכלות. גם אימי וסבתי היו מבשלות טוב, וגם אחי שכיום גר בחו"ל בשלן. אנחנו משפחה של בשלנים". למתכונים שלמדה ממשפחתה, מוסיפה מרים טעמים משלה והופכת אותם ליחודיים לה. "אצלנו אומרים, האוכל זה לנפש", היא אומרת. וכך גם מעידים סועדים האוכלים את בישוליה – מרים מבשלת מהלב.
למרים עסק בשם "בית היסמין", אותו פתחה בביתה בסיועו של אחיה. בבית זה, בן 400 שנים, היא מארחת במסירות סועדים וקבוצות שונות. "בהתחלה היה לי קשה, אך כיום זה כיף ואושר גדול. מגיעים אליי מכל הארץ וגם מחו"ל. אבל כשאני שמה את האוכל על השולחן, הוא מדבר בעד עצמו".
מרים מאמינה בחיים משותפים ובדו קיום, מסר אותו מעבירה לכל אורחיה. ולנשים, בפרט, חשוב לה להדגיש: "לא לפחד מכלום. כל אישה חזקה יכולה להקים עסק. אם אני, שהתחלתי בלי גרוש פתחתי עסק מאפס, כל אחת יכולה".

מתכון למקלובה עם חצילים

רכיבים
1 חציל חתוך שהושרה במשך חצי שעה עם מים וסוכר
1.5 כוס אורז
קורט קינמון, אגוז מוסקט ובהאראת
1 כפית תבלין אורז
3 כוסות מים
1 כפית גדושה מרק עוף

אופן ההכנה

שוטפים טוב את האורז, משרים מספר דקות במים ומסננים. במקביל מסננים את החצילים שהושרו חצי שעה קודם לכן במים וסוכר, ומטגנים.
מוסיפים לאורז תבלינים: קינמון, אגוז מוסקט, תבלין אורז, בהאראת, ומערבבים טוב.
לאחר מכן מסדרים את החצילים בתחתית הסיר, עליהם מוסיפים את האורז, וכך ממשיכים למלא את הסיר בשכבות.

מוסיפים 3 כוסות מים, אחת מהן מכילה מים חמים וכפית גדושה של מרק עוף. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים להתבשל באיטיות. הבישול האיטי מאפשר להפוך את המקלובה בקלות.
להגשה: הופכים את המקלובה על צלחת הגשה, מפזרים מעל צנוברים ושקדים.
למנה בשרית ניתן להוסיף בשר קצוץ מוכן מראש.

creators
Gold logo.png
bottom of page