מרים עייק
"אנחנו משפחה של בשלנים"
צילום: ערן ג׳גו
מרים עייק נולדה וגדלה בעכו. אהבתה לעיר גדולה, וכך גם אהבתה לבישול, שהגיעה אליה מבית. "דודה שלי הייתה בשלנית. מילדות ראיתי איך היא מכינה אוכל ולמדתי מהסתכלות. גם אימי וסבתי היו מבשלות טוב, וגם אחי שכיום גר בחו"ל בשלן. אנחנו משפחה של בשלנים". למתכונים שלמדה ממשפחתה, מוסיפה מרים טעמים משלה והופכת אותם ליחודיים לה. "אצלנו אומרים, האוכל זה לנפש", היא אומרת. וכך גם מעידים סועדים האוכלים את בישוליה – מרים מבשלת מהלב.
למרים עסק בשם "בית היסמין", אותו פתחה בביתה בסיועו של אחיה. בבית זה, בן 400 שנים, היא מארחת במסירות סועדים וקבוצות שונות. "בהתחלה היה לי קשה, אך כיום זה כיף ואושר גדול. מגיעים אליי מכל הארץ וגם מחו"ל. אבל כשאני שמה את האוכל על השולחן, הוא מדבר בעד עצמו".
מרים מאמינה בחיים משותפים ובדו קיום, מסר אותו מעבירה לכל אורחיה. ולנשים, בפרט, חשוב לה להדגיש: "לא לפחד מכלום. כל אישה חזקה יכולה להקים עסק. אם אני, שהתחלתי בלי גרוש פתחתי עסק מאפס, כל אחת יכולה".
מתכון למקלובה עם חצילים