top of page

שירן חג׳ג׳ ויוסי מרגי

"אנחנו דור שלישי של הפלאפל"

1.png

צילום: ליאור טל

עבור שירן חג׳ג׳ (אלוק) ויוסי מרגי, בעלי מסעדת ״מזליקה״, הטעם של עכו עולה מכל סיפור משפחתי, סיפורים על זמנים פשוטים, על ים, ועל ביחד. מזליקה היא מזל, אמא של שירן, שנולדה בעכו ועבדה במשך שנים אצל אביה בפלאפל הטורקי הוותיק, ולפני שמונה עשרה שנה יצאה לדרך משלה. ״אנחנו דור שלישי של הפלאפל,״ אומרת שירן. את העסק החלו לנהל שירן וגיסה, יוסי, ומאז מזליקה היא כבר מזמן לא רק פלאפל, והם עובדים בשיתוף פעולה הרמוני כדי להעביר הלאה טעמים מיוחדים מבית.

את הלקוחות הקבועים של מזליקה הם מגדירים כבני בית. שירן יודעת בדיוק מה הם אוהבים, עד הפרטים הקטנים. ״כששואלים אותי איך אנחנו מחזיקים כל כך הרבה שנים בעסק, אני עונה שאנחנו אוהבים את העבודה שלנו. האהבה הזו עוברת לאוכל שאנחנו מכינים, והתגובות מהלקוחות מחממות את הלב״.

במיומנות מרשימה נזרקים כדורי הפלאפל לשמן ״בשיטה של פעם״, מסבירה שירן. היא מתכוונת לבחירה לעבוד בלי מכונות, עם המכשיר הקטן והפשוט שלו היא קוראת ״זורק פלאפל״. נסו את זה בבית.

פלאפל

רכיבים
חומוס מושרה לילה קודם
בצל ושום
ירק חסלט כוסברה ופטרוזיליה
תבלינים מובחרים (כמון, מלח, פלפל שאטה, שום ובצל)
קמח
מים

אופן הכנה
טוחנים את החומוס שהושרה לילה קודם.
מוסיפים תבלינים, מים וקמח.
טוחנים, מכדררים, ויאללה לשמן.

creators
Gold logo.png
bottom of page