
שירן קלוקר | מסעדת "מאמא סוהם"
"אנחנו דור שלישי במסעדה"

צילום: דינה שנן רמות
את מסעדת ״מאמא סוהם״ אין אחד שלא מכיר. המסעדה שמקדשת את האוכל העיראקי נוסדה בשנת 1997, על ידי סבתא סוהם, שעלתה בשנות החמישים מעיראק ישר לפתח תקווה. "תחילה היה זה תחביב של סבתא", משתפת שירן קלוקר. "אבא שלי, יאיר הללי, יחד עם אימא שלי, תמר, הפכו את זה למסעדה ומקום עלייה לרגל. אנשים היו מגיעים בשביל לחוות את התרבות העיראקית, לשבת לדבר, לשחק רמי ולאכול כמובן". המקום מעוצב בהתאם ברוח המסורת ובמטבח ניתן למצוא סבתות אותנטיות שמייצרות מטעמים טריים בכל יום. לאחר שאביהם נפטר, שירן ואחיה אלעד עזבו את מקומות העבודה שלהם כדי להמשיך את דרכו. "אני גדלתי במקום, וכשחווינו את האובדן הזה היה לנו ברור שנגיע לעזור לאימא בניהול המסעדה. כל מה שאנחנו יודעים למדנו מאבא שהיה שף במקצועו. המקום הזה הוא המורשת שלנו". במסגרת המיזם שיתפו במתכון של קובה שופתה, שמשמעותה 'קובה חשופה' עם מרק בשילוב אפונה ותפוחי אדמה.

מטבח עיראקי