שירן קלוקר | מסעדת "מאמא סוהם"
"אנחנו דור שלישי במסעדה"
צילום: דינה שנן רמות
את מסעדת ״מאמא סוהם״ אין אחד שלא מכיר. המסעדה שמקדשת את האוכל העיראקי נוסדה בשנת 1997, על ידי סבתא סוהם, שעלתה בשנות החמישים מעיראק ישר לפתח תקווה. "תחילה היה זה תחביב של סבתא", משתפת שירן קלוקר. "אבא שלי, יאיר הללי, יחד עם אימא שלי, תמר, הפכו את זה למסעדה ומקום עלייה לרגל. אנשים היו מגיעים בשביל לחוות את התרבות העיראקית, לשבת לדבר, לשחק רמי ולאכול כמובן". המקום מעוצב בהתאם ברוח המסורת ובמטבח ניתן למצוא סבתות אותנטיות שמייצרות מטעמים טריים בכל יום. לאחר שאביהם נפטר, שירן ואחיה אלעד עזבו את מקומות העבודה שלהם כדי להמשיך את דרכו. "אני גדלתי במקום, וכשחווינו את האובדן הזה היה לנו ברור שנגיע לעזור לאימא בניהול המסעדה. כל מה שאנחנו יודעים למדנו מאבא שהיה שף במקצועו. המקום הזה הוא המורשת שלנו". במסגרת המיזם שיתפו במתכון של קובה שופתה, שמשמעותה 'קובה חשופה' עם מרק בשילוב אפונה ותפוחי אדמה.
מטבח עיראקי
קובה שופתה (קובה חשופה)
רכיבים
בשר בקר טחון, בצל, תפוחי אדמה, אפונה, רסק עגבניות, פלפל שחור טחון, מלח, פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה
בקערה שמים בשר טחון, בצל קצוץ, פפריקה מתוקה, פלפל ומלח, מערבבים ומקבבים. ממלאים 3/4 סיר מים וממתינים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ואחרי כרבע שעה מוסיפים אפונה ותפוחי אדמה. מתבלים בפלפל, מלח, פפריקה, מרק עוף, רסק עגבניות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
בתיאבון.
שירן קלוקר | מסעדת "מאמא סוהם"
Join the journey
that leaves a mark
Follow us
Contact
Phone: 0547-250800
TheAutographers@gmail.com
© All rights reserved to the association to leave a mark and venture The Autographers