חי־לי שמש (אבירם)
"אני רוצה להנגיש לאנשים את הטבעונות"
צילום: אפרת מוסק־כהן
"אוכל זה חלק מאוד מרכזי במשפחה שלנו, זו שפה של אהבה אצלנו", מספרת חי־לי שמש (אבירם). היא נולדה בפתח תקווה לאימא הונגריה ואבא עיראקי. "מתכון לאוכל טעים תמיד", היא משתפת בחיוך. "המטבח אצלנו תמיד היה פתוח וההורים שלנו תמיד אפשרו לנו לבשל ולהיות יצירתיים. תמיד אהבתי לבשל, להתבטא, ולשמח אחרים באמצעות האוכל. אני ממשיכה ללמוד לבשל תמיד, מכל מי שבסביבה שלי, מההורים, האחים, בן הזוג, חמותי, גיסתי, חברים וכל מי שמבשל טעים בסביבה שלי. לפני כעשר שנים בן הזוג שלי ואני הפכנו לטבעונים. המעבר הזה הוביל את המשפחה שלי וגם אותי, לסוג של מסע של ניסוי וטעייה עם חומרי גלם חדשים ושונים ממה שאנחנו מכירים. נפתחו בפנינו עולמות חדשים. לצד גרסאות טבעוניות למאכלים מוכרים ואהובים, מצאנו גם אינספור מנות חדשות ומרגשות. במהלך השנים פתחתי בלוג אוכל טבעוני, כדי לתעד לעצמי את המתכונים המוצלחים וגם להנגיש בקלות לאנשים את עולם הטבעונות".
את הבלוג ניתן למצוא בכתובת: www.haylivegan.com
מטבח טבעוני