אילה ארוך
״דרכי הקולינרית התחילה בפריז״
צילום: דינה רמות
"כל עולמי סובב סביב האוכל", כך מספרת אילה ארוך, ילידת 1975 ותושבת פתח תקווה. "אני מרגישה שזהו ייעודי. השמחה הגדולה ביותר בשבילי היא להציץ מהמטבח ולראות את האושר בפני הסועדים". אחרי 27 שנה בתחום, היא משתפת שאת תחילת דרכה הקולינרית התחילה בפריז: "שם למדתי בבית הספר לבישול 'קורדון בלו' ועבדתי במשך כמעט 4 שנים בשלוש מסעדות, באחרונה הייתי סו־שף. ב־17 השנים האחרונות אני גם מלמדת בישול בסדנאות וקורסי בישול. בפתח תקווה פתחתי לופט מעוצב עם מעשנה, גריל וטאבון מקצועיים שם אני גם עורכת ארוחות, אירועים, ימי הולדת, מסיבות רווקות ורווקים. אני מאוד אוהבת את הדינמיות שבבישול ואת הצורך להתחדש ולגוון". אילה מספרת שהדבר החשוב ביותר הוא איכות חומרי הגלם וסחורה מקומית טרייה. "את ההשראה למתכונים ולמנות השונות אני שואבת מטיול בשווקים וממגוון מוצרים עונתיים, צבעים וריחות. כשאני מרכיבה מנה אני קודם כל חושבת על הטעם והמרקם ועל כך שהמנה תהיה פשוטה ונקייה בעיצוב, שתדגיש את הטעמים בלי להעפיל עם עודף תיבול. סקרנותי בכל הקשור באוכל היא אין סופית. שף טוב זה שילוב של עבודה קשה וסיזיפית של שנים במטבחים, היכרות מעמיקה עם מגוון חומרי הגלם ושליטה מלאה בטכניקות הבישול בשילוב אהבה אין סופית וחיבור לחומרי הגלם. וכמובן הכישרון ליצור מנות משובחות ובעלות טעמים מדויקים גם מחומרי גלם פשוטים". אילה מתמחה במטבחים אסיאתיים כולל דים סאם ומטבח הודי, בבשרים, דגים, מטבח איטלקי, צרפתי, ים תיכוני ופיוז׳ן. לרגל המיזם שיתפה במתכון מהמטבח הצרפתי, בו החלה את דרכה.
מטבח צרפתי