
שולי בריסקין
כתיבה: דרורית הדדי
צ ילום: שלמה הדדי
שולי בריסקין, יוצרת רב תחומית שתערוכה באוצרותה מוצגת בימים אלו בבית ציוני אמריקה, אומרת על רעננה: "אני באמת חושבת שזה הבית בשבילי, אפרופו התערוכה שאנחנו עושים. פה נולדו ילדיי, כמו בשיר של הדצים, פה התפתחתי, לימדתי ביסודי, לימדתי בתיכון 28 שנה..."שולי בריסקין (טננבאום) נולדה בבית חולים הדסה תל אביב בנובמבר 1949 להורים פליטים, שהגיעו מפולין באונייה למחנה העולים רעננה. שולי גדלה בבית צנוע בעל תרבות אירופאית. הוריה רקדו לצלילי תקליטים בשפות שונות, ואימה שרה בעיקר ביידיש במפגשי חברים.
שולי הייתה חברה בתנועת "השומר הצעיר", וכבר שם התבלטה כמארגנת וכוריאוגרפית של אירועי תנועה שונים. בצבא הייתה בלהקת חיל הים יחד עם שלמה ארצי, ריקי גל, דבל'ה גליקמן ועוד.
שולי התחתנה ב-1973 עם נתי בריסקין, ונולדו להם 3 ילדים. אחרי הצבא למדה בסמינר הקיבוצים במכון לכוריאוגרפיה. שולי מתארת שהלימודים התאימו לה כמו כפפה ליד, והביאו אותה להזדהות גופנית ונפשית עם מחול ותנועה.
אחרי הלימודים בשנת 1975 שולי ונתי הגיעו לרעננה, והיא פתחה סטודיו למחול בבית מועצת הפועלים. משם עברה ללמד בבית הספר היסודי "היובל" תחת המנהלת שולמית עקרון, שלפי דברי שולי, קלטה מיד את כישרונותיה האמנותיים ונתנה לה לביים את כל הטקסים.
פרויקט הדגל של שולי ברעננה היה הקמת מגמת קולנוע ותקשורת בבית ספר תיכון "אוסטרובסקי" בשנת 1988, רעיון מהפכני לזמנו. סיפור הקמת המגמה כך היה: בנה הבכור אביב, שלמד בחטיבת הביניים "השרון", היה ילד מאוד מוכשר וכתב מחזה בשם "תיבת נוח". החליטו בחטיבה להעלותו לסיום שנת הלימודים, ושולי התבקשה לביים אותו. היא ביימה את המחזה בהצלחה רבה, ומר קורנגרין, מנהל תיכון "אוסטרובסקי", הוזמן להיות בין הצופים. זמן לא רב אחרי האירוע, הרימה אליו שולי טלפון וביקשה פגישה כדי להציע את המגמה. כשהגיעה אמר לה שהוא יודע שהיא זאת שביימה את "תיבת נוח", לכן כל מה שתבקש, תקבל.
פונתה קומה שלמה בבית הספר התיכון. שולי הלכה יחד עם מנכ"ל העירייה אורי קידר לבדוק באולפני קולנוע מה צריך לקנות, והוקצה תקציב להקמת אולפן משוכלל וחדיש. בתוך שנתיים הפכה המגמה מאוד מבוקשת. התלמידים למדו את כל התהליכים והתפקידים שהיו באולפני קולנוע וטלוויזיה, יצרו סרטים, תכניות טלוויזיה ועוד. פעם בחודש הוציאו מגזין מצולם בנושאים שונים. גם נושא הלהט"בים כוסה במגזין, בתקופה שכמעט כלל לא דובר בו.
בשנות ה-90' ביקרה שרת התקשורת לימור ליבנת במגמה. שולי והתלמידים ערכו שידרו חי מתוך האולפן לכבוד הביקור, בצורה מקצועית ובלתי מתפשרת. השידור היה הצלחה גדולה והגדיל לאין שיעור את מוניטין המגמה.
פרויקט נוסף שהובילה שולי הוא הקמת בית הספר לדרמה ואומנויות "קלעים", בו למדו תיאטרון ואמנות מגיל 5 ועד שיבה: משחקי תיאטרון לגיל הרך; משחק מול מצלמה ותיאטרון לנוער; תיאטרון למבוגרים; שירה ופיתוח קול, ועוד. בית הספר התחיל בחטיבת "השרון" ואחר כך עבר למרכז האומנויות הצמוד לתיכון "מטרו ווסט". שולי אספה צוות מסור ומחויב, וביחד יצרו בית ספר אהוב ומוערך.
היום שולי עוסקת בצילום ובאוצרות. היא אוצרת תערוכות רבות וגם משמשת כאחת האוצרות של תערוכות ברעננה.
לשאלה מה המסר לדור העתיד, עונה שולי נחרצות: "החיים כל כך קצרים ורוב הזמן אין שליטה עליהם. פשוט תעשו את מה שאתם אוהבים. לא לדחות, לא להגיד אחר-כך. עכשיו זה עכשיו, היום זה היום. אם הייתי מפחדת להיכשל לא הייתי עושה".

"עכשיו זה עכשיו, היום זה היום. אם הייתי מפחדת להיכשל, לא הייתי עושה"