
אשרה קורן
כתיבה: רינה פלג
צילום: איציק ינסוביץ
"רציתי להביא לימוד תורה לשמה, לימוד מתוך אהבה וסובלנות. תורה שהיא מחוברת למציאות ופתוחה לכולם: לדתיות, לחילוניות ולמסורתיות, ממקום של כבוד ושל חיבור לחברה הישראלית, של אהבה ועומק. שארון הספרים היהודי יהיה פתוח לכולם".
אשרה קורן נולדה בשנת 1964 בלונג איילנד שבארה"ב למשפחה בת תשעה ילדים. היא הייתה הבת הראשונה לאחר חמישה בנים, וזאת אחת הסיבות לשמה - אשרה. אביה היה מנהל בי"ס יהודי ואימה מורה למוזיקה ולדרמה. בשנת 1971 הגשימו ההורים חלום ועלו עם משפחתם לא"י. כתבה בעיתון על עלייתם נשאה את הכותרת: "האופטימיסטים מאמריקה".
אשרה גדלה בנווה שאנן בחיפה, הייתה מדריכה בסניף "בני עקיבא" ולאחר מכן קומונרית בשירות לאומי ורכזת בסניף "בני עקיבא" עכו. היא תמיד עסקה בעשייה ציבורית. לפני 37 שנים נישאה לרב צבי קורן ולהם ילדים ונכדים. הם הגיעו לפני 30 שנה לרעננה עם 3 ילדים, והרביעית נולדה ברעננה.
בגיל 20 רצתה ללמוד תורה לשמה. היא קינאה באחיה שלמדו בישיבות מבלי שחייבו אותם, תוך שילוב תורה וצבא. אשרה רצתה גם היא ללמוד תורה מתוך עומק ואהבה, ללמוד לפתוח ספר ולהבין בעצמה ולא לשמוע הרצאה בצורה פסיבית. היא רצתה לקבל כלים כיצד ללמוד תנ"ך, גמרא והלכה. היא החליטה ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים מחשבת ישראל, ספרות עברית ותלמוד, אך עדיין בער בה הרצון ללמוד באופן לא אקדמי. לא למען תואר או ציונים, אלא במטרה להתעמק במשמעות החיים, להתחבר לתורת ה' ולשלב את השכל ואת הרגש תוך חיבור לחיים.
כשהגיעה עם בעלה לרעננה, רצתה לפתוח בית מדרש לנשים בעיר. היא דיברה עם הרבנית מלכה בינה, ולאחר שכינסה בעזרתה נשים בבית משפחת טננבאום, סיפרה להן על חלומה להקים מקום לימוד לנשים. כולן התלהבו מהרעיון והוא התחיל לרקום עור וגידים, בזכות אנשים טובים מהעיר וכן מועצת עיריית רעננה.
"אם בעירייה הסכימו לתת קרקע לבית מדרש נשי, זה אומר שהם קלטו את המסר שלי. מסר של סובלנות, של אהבה, של פלורליזם ושל העצמה נשית". אשרה מכירה תודה למועצה ולשלל האנשים שסייעו לה בדרך: צבי קניג, זאב בילסקי (ראש עיריית רעננה לשעבר), נחום חופרי (שלימים גם היה ראש עיריית רעננה), אריה פרידמן, משפחת טננבאום וגרינברג, ולשאר המשפחות שתרמו למקום. היום בית המדרש "מתן" שהקימה אשרה שייך לקהילה, ולכולם יש חלק בלימוד התורה. לפני חנוכת בית המדרש הזמינה אשרה את זאב בילסקי ולימדה אותו גמרא – מאז הוא אומר שהוא היה התלמיד הראשון ב"מתן".
אשרה רוצה להדהד דבר חשוב במיוחד בזמנים האלה: "שכל עם ישראל ידע שארון הספרים היהודי הוא לא שלי, הוא של כל אחד ואחת, כל אחד ממקום החיבור שלו".
"תורה מונחת בקרן זווית, כל הרוצה ליטול יבוא ויטול", היא מצטטת ומוסיפה: "אין מונופול על התורה, היא של כולנו. לעם ישראל יש זכות קיום פה במדינת ישראל, מתוך חיבור לנכסי צאן הברזל שלנו. אנחנו עם הספר, והתורה היא שלנו לא פחות משל הגברים. לקול הנשי יש מה לומר לעולם בלימוד התורה, וברוך ה' זכינו. אני שמחה שנולדתי בדור הזה למשפחה שלי שהאמינה בלימוד תורה לנשים ובהעצמה נשית, זה אומר שזאת השליחות שלי. אז התורה פה, בואו וראו כי טוב ה'. זה שלכם, תתווכחו עם זה ותיקחו מה שתרצו. אל תשאירו את התורה על המדף, התורה שלכם".

"אני שמחה שנולדתי למשפחה שהאמינה בלימוד תורה לנשים, זאת השליחות שלי"