top of page

רינה כהן

2024

תעשיינית ארץ ישראלית

1.png

כתיבה: אפרת מוסק כהן

צילום: אפרת מוסק כהן

רינה כהן נולדה למשפחה עם שורשים עמוקים בתעשייה, והמפעל המשפחתי היה חלק בלתי נפרד מחייה. אביה של רינה, שורד שואה מאושוויץ, הקים שלושה מפעלים בשם "מטאור", האחרון שבהם הוקם אחרי שעלה לארץ בשנת 1953. "התחלנו עם רשתות ממתכת נגד יתושים, כי היה צורך גדול בארץ", מספרת רינה. עם השנים, כאשר הפלסטיק הפך לחומר נגיש, החברה עברה לייצור רשתות מפלסטיק, מהלך שהוביל את רינה למעורבות עמוקה בתחום ייצור רשתות פלסטיק להגנת גידולים בחקלאות.

רינה החלה לעבוד במפעל בצעירותה, כך היא משתפת: "מגיל צעיר הייתי הולכת למפעל בחופשים, אבא תמיד היה מספר לי מה קורה ומכניס אותי לסוד העניינים". לאחר הצבא היא למדה תואר ראשון ואחר כך שני בכלכלה ומנהל עסקים, "רציתי להיות תעשיינית", היא אומרת, ומוסיפה כי חזונה השתלב עם חזון אביה להמשך פיתוח המפעל.

לאחר שהחלה לעבוד במפעל היא זיהתה הזדמנות לחדשנות בתחום החקלאות: "מגדלי הירקות סבלו מנזקים עצומים כתוצאה מווירוס שהועבר על ידי מזיקים כגון ׳כנימת עש הטבק׳, שמזיקה לגידולי העגבניות. התחלתי לחקור את הנושא". רינה פיתחה את תחום הרשתות הלבנות נגד מזיקים, והפכה אותן לכלי חדשני ומרכזי בחקלאות העולמית. בין הפיתוחים המרכזיים שלה היו רשתות שמונעות כניסת כנימות מזיקות לצמחים, רשתות נגד זבובי פירות ובתי רשת לגידול בננות – מהלכים ששיפרו משמעותית את איכות התוצרת החקלאית. "הצלחתי לפתח רשתות שמגינות על היבול בצורה טבעית בלי חומרי הדברה", היא מתגאה.

בשנת 2002 המשפחה החליטה למכור את המפעל, ורינה חיפשה את הפרק החדש בחייה. היא בחרה להקדיש את זמנה לעשייה התנדבותית משמעותית. כמי שאיבדה את בן זוגה במלחמת יום כיפור, היא התחברה לנשים אחרות שחוו אובדן והצטרפה לעמותת "הותיר אחריו חברה", העמותה לתמיכה נפשית בחברות חללי צה"ל. היא מספרת על חשיבות התמיכה בנשים צעירות שעולמן חשך עליהן: "המטרה שלי היא לעזור להן ולתת להן כוח להמשיך הלאה". הפעילות בעמותה הפכה לחלק מרכזי מחייה והיא ניהלה את העמותה במשך 18 שנים בהתנדבות. רינה מדגישה את התחושה של נתינה הדדית: "כשאת נותנת, את גם מקבלת. זה נותן הרבה משמעות לחיי".

בנוסף להתנדבות, רינה פעילה בארגון יוצאי מחוז הוריה בפולין ומלווה משלחות של דור שני ושלישי למקומות שורשיהם בפולין, בפעילות הכוללת שיקום בתי קברות והנצחת הקהילה, מתוך מחויבות לשמר את הזיכרון ואת הקשר עם העבר.

רינה היא אם לשלושה ילדים בוגרים וסבתא לארבעה נכדים, ובחייה מהווה דוגמה יוצאת דופן לאישה שהגשימה את חלומה ודרכו הובילה שינוי משמעותי בתעשייה הישראלית ובעולם החקלאות, בנוסף לעזרתה לנשים שחוו אובדן בן זוג בצבא, וצריכות חיזוק ותמיכה ברגעים הקשים ביותר של חייהן. בדרכה הייחודית, רינה מצליחה לשלב בין מקצועיות ומעורבות חברתית, ובכך מוכיחה שלחלומות ולעשייה יש יכולת לשנות חיים בכל תחום.

תעשיינית ארץ ישראלית

רינה כהן

creators
Gold logo.png
bottom of page